Vijesti i najave

Održano studijsko putovanje u Međimurje

  • Podijeli:
  • Ispis:
U ponedjeljak i utorak, 13. i 14. rujna sudjelovali smo na studijskom putovanju u Međimurju u okviru projekta Skrivena blaga ruralnog turizma. Uz sudionike s područja LAG-a Zagorje-Sutla, priliku da dožive primjere dobre prakse kroz posjet uspješnim subjektima koji se bave različitim segmentima ruralnog turizma, kao i da razmijene iskustava i umreže se, imali su i sudionici iz LAG-a Sava, LAG-a Zeleni bregi i LAG-a Prigorje-Zagorje. Zahvaljujemo se Centru dr. Rudolfa Steinera, gdje smo mogli čuti zanimljivo predavanje o Rudolfu Steineru i na taj način pobliže se upoznati s njegovim radom i doprinosom u raznim granama ljudske djelatnosti kao što su biodinamika, antropozofija i medicina. Nakon posjete rodnoj kući i spomen-parku otvorenom u čast 160. godišnjice njegova rođenja, zaputili smo se prema Med dvemi vodami - Centru za posjetitelje Križovec, centru koji spaja dva najveća vodna bogatstva međimurskog kraja - rijeku Muru i rijeku Dravu, gdje smo naučili više o bioraznolikosti Međimurja te o važnosti očuvanja flore i faune. Nakon toga smo se zaputili prema Restoranu "Kneja", u kojem smo uživali u tradicionalnom međimurskom ručku. Prije odlaska na smještaj u Terme Sveti Martin, posjetili smo OPG Hažić, koji su jedni od pionira proizvodnje jabuka, sokova, kao i vrhunskih vina ovog dijela Hrvatske. Večer je bila rezervirana za šetnju i ugodno druženje uz degustaciju vina Vinarije Štampar na vidikovcu Mađerkin breg. Drugog dana zaputili smo se prema OPG-u Zadravec, koji se bavi kozarstvom i proizvodnjom kozjeg mlijeka, sireva i drugih prerađevina od kozjeg mlijeka. Tim su se proizvodima počastila i naša nepca, uz edukativnu prezentaciju majke i kćeri Zadravec. Ostatak dana ugostio nas je Adrenalinsko - rekreacijski centar Pozoj - prvo trosatnim veslanjem po mirnoj, plavoj Dravi, a potom i finim ručkom i sportskim aktivnostima.
Zahvaljujemo svima gore spomenutima na sjajnom gostroprimstvu, srdačnosti i otvorenosti po kojima su Međimurci i poznati, a posebne zahvale idu i dragim domaćinima i partnerima iz LAG-a Međimurski doli i bregi i LAG-a Mura - Drava, kao i agenciji RUDI Travel i njihovim sjajnim vozačima te stručnom vodstvu od strane True Colors - Boje Međimurja.
Sljedećeg tjedna, točnije u ponedjeljak i utorak, mijenjaju se strane - u posjet Zagorju dolazi ekipa iz Međimurja i nadamo se da će im biti jednako lijepo, korisno, edukativno i inspirativno u Zagorju kao što je nama bilo kod njih na sjeveru. 
Podsjećamo, projekt Skrivena blaga ruralnog turizma međuteritorijalni je projekt suradnje koji okuplja šest LAG-ova s područja sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 1.323.809,76 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Cilj projekta je poticanje inovacija u ruralnom turizmu kroz umrežavanje, prijenos znanja i međusektorsku suradnju u ruralnom području sjeverozapadne Hrvatske.

Javite nam se

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA ZAGORJE - SUTLA

Zagorska Sela 39

49296 Zagorska Sela

Podružnice: Pregrada - Pod Lenartom 1 | Zabok - Ulica Matije Gupca 53

OIB: 51537528813

IBAN: HR5024020061100639892

Primanje stranaka uz prethodnu najavu telefonom ili e-mailom.

TELEFONI

091/4596 709, Voditeljica LAG-a Kristina Marušić Piškor

098/1806 741, Voditeljica ureda Jelena Vuk Lipnjak

095/3588 595, Suradnik na projektu Hrvoje Novak

099/660-2540, Stručni suradnik Marko Brozović


E-MAIL

lag@zagorje-sutla.eu

Hrvoje Novak
suradnik na projektu


Kristina Marušić Piškor
voditeljica LAG-a


Jelena Vuk Lipnjak
voditeljica ureda LAG-a


Marko Brozović
stručni suradnik


Kontakt Lokalne akcijske grupe Zagorje- Sutla za zaštitu osobnih podataka:

 lag@zagorje-sutla.eu

Rad LAG-a sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
U okviru Mjere 19. "LEADER-CLLD"

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA 2014.-2020. Udio sufinanciranja: 90% EU, 10% RH
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja

Projekt 'Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja "Žene biraju novu šansu"' (UP.01.3.1.01.0023) te Projekt „#Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost“ (UP.02.1.1.03.0185) sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Zajedno do fondova EU.

Projekt #EuSAVE - Europska građanska akcija za pametna povijesna sela (Decision Number: 2018 – 3894/ 001-001) financira se u okviru programa Europa za građane.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla.

Natrag na vrh